Kan investeringserfaring hjelpe i jobbsøknaden?

Det er mange som har begynt å interessere seg for investering den siste tiden, og som velger å spare i aksjer og skole. Akkurat dette er litt mer enn bare en spennende hobby, det kan også hjelpe deg stort i hverdagen. Ikke bare kan du tjene gode penger på det, men det kan også være en fordel når du søker jobb.

Dedikasjon og motivasjon

To ting som en arbeidsgiver setter pris på, er dedikasjon og motivasjon. Dette gjelder uansett yrke eller bransje du skal inn i. Hvis du interesserer deg for investering, og du også gjør det godt i feltet, så tyder dette på at du er dedikert til hobbyen din. Det er nemlig ikke en aktivitet du bare kan gjøre en gang, og som du ser på innimellom. Det er noe som krever daglig oppfølging, og ikke minst lysten til å lære mer. Hvis du tror at aksjeinvestering og annen økonomisk erfaring kan være sart bruk av tiden din, så kan du lære alt du trenger å vite om det hos aksjeskole.com. Her kan du bli guidet gjennom hvordan man kjøper en aksje, og bli kjent med de ulike handelsplattformene som finnes der ute.

Personlig innsikt

På et jobbintervju pleier ofte en jobbsøker å spørre litt rundt deg som person, og hva du liker å gjøre på fritiden. Dersom du er interessert i aksjer, og synes økonomi generelt er spennende, er dette noe du kan fortelle om deg selv. Da snakker du ut om en interesse, uten at det blir for personlig. En slik hobby vil dessuten komme særlig godt med om du søker en jobb som omhandler økonomi på en eller annen måte. Når man driver med aksjer er det mye man skal sette seg inn i, og for å bli god i det må man blant annet analysere grafer, se på økonomisk fortid, lære seg om selskap og vurdere verdien til det i fremtiden. Mestrer man dette har man trolig imponert en fremtidig sjef.

Investering på cv-en

Dersom du driver mye med investering, så lurer du kanskje på om dette er noe du bør skrive på cv-en din. Det holder nok å nevne det på intervjuet, og du kan eventuelt skrive at du har erfaring innenfor økonomi eller lignende i istedenfor. Hvis du skal inn i en bransje der investering og aksjer spiller en stor rolle, så kan du nevne din erfaring med det i søknaden. Hvis du vil ha det inn på cv-en din kan du heller se etter nettkurs, og konkurranser du kan delta i, og ta dette med under “annen relevanse”

Å skrive en cv og søknad kan være vanskelig. Heldigvis finnens det tips til hvordan du skriver den beste cv-en på nett. Hvis du sitter og er usikker på om du har nok erfaring eller relevansen som trengs, så kan du starte med en hobby som passer inn i bransjen du vil jobbe inn i. Husk også at alle starter ett sted, og at den erfaringen du klarer å tilegne deg selv kan være et godt sted å sterte når du er på utkikk etter jobb.